marți, 13 noiembrie 2007

Crizantemele, frumoasele flori de toamnă!


Crizantemele colorează toamna, cu o varietate de nuanţe. O îmbracă parcă în haine de sărbătoare. În timp ce alte flori mai sensibile sunt afectate de frigul toamnei, crizantemele abia acum îşi etalează frumuseţea lor. Frumuseţe care iese şi mai mult în evidenţă datorită uscăciunii din jur. Iar ele au o multitudine de culori. În grădina mea am reuşit să adun doar o mică parte din paleta culorilor cu care ne încântă crizantemele: albe, galbene, roz pal şi grena. Dar mai sunt si alte culori şi nuanţe pe care încă nu le am.
Crizantemele au flori diferite ca mărime, formă: unele sunt pletoase, altele în buchet, ”bătute”, fideluţă sau simple. Toate sunt frumoase! O minunăţie ce ne încântă privirile. Dar şi mirosul. Pentru că ele au un parfum puternic şi specific. Nu îl poţi confunda.
Dumnezeu ni le-a dăruit nouă, oamenilor să ne bucurăm de frumuseţea lor şi să ne minunăm de tot ceea ce a făcut El. Ce Creator măreţ avem!

3 comentarii:

  1. si eu vreau sa intru in aceasta eleganta nuanta a culorilor naturala a florilor de gradina si as dorii niste sfaturi

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim bine ai venit pe blog!
    Iti voi da sfaturi cu mare placere acolo unde ma pricep. Iar pentru intrebarile la care nici eu nu stiu raspunsul poate sunt printre cititorii blogului persoane care o pot face.
    Asa ca asteptam intrebarile.

    RăspundețiȘtergere