duminică, 16 decembrie 2007

Pastrama de miel cu busuioc

Pentru 1 kg. carne de miel, se vor folosi:
- 100 ml vin alb;
- 200 g pastă de tomate;
- 2 căpăţâni de usturoi;
- 1 lingură piper boabe;
- 3 sau 4 foi de dafin;
- busuioc, măghiran, sare şi piper măcinat după gust.

Carnea spălată şi porţionată se va pune în sosul făcut din: usturoiul curăţat şi pisat amestecat cu vinul, foile de dafin, piperul boabe, pasta de tomate, la care se adaugă după gust sare, busuioc, măghiran şi piper măcinat. Se va lăsa carnea în acest sos timp de trei zile, la rece. Se va scoate apoi carnea şi se va împacheta în hârtie absorbantă pentru bucătărie după care se va pune pe grătarul încins, timp de 30 - 35 minute.
Poftă bună!