joi, 28 februarie 2008

Plantarea capsunilor


Zilele acestea am mutat câţiva căpşuni în grădină, cu toate că ştiu că ei se plantează în luna august; dar eu am făcut acelaşi lucru şi anul trecut, tot primăvara i-am replantat şi vara au rodit.
Noutatea de anul acesta este că i-am plantat pe folie de plastic pe care am pus-o direct pe pământ după ce am săpat şi greblat în prealabil. Am tăiat la rotund găuri din loc în loc unde am plantat câte un căpşun.
Ideea era că folia va stagna dezvoltarea buruienilor (mai bună ar fi fost o folie de culoare închisă dar eu nu am găsit şi de aceea am luat transparentă) şi în acelaşi timp va păstra curate căpşunele coapte.


Am observat ca imediat după ce am pus folia a făcut condens pe partea ce vine în contact cu solul şi acesta este un lucru bun căci păstrează umiditatea. Deocamdată le ud în fiecare zi.
Pentru mine acesta este un experiment şi abia aştept să văd dacă funcţionează.
Vă voi ţine la curent.

6 comentarii:

  1. Nu am gasit o pagina de contact asa ca iti las aici ... vad ca ma ai trecut in blogroll te rog sa schimbi adresa pentru C.T.Daniel cu - http://iwfd.info - m-am mutat pe domeniu nou.
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Lia, foarte interesanta chestia cu capsunile!vroiam sa te intreb de mai mult timp - unde aveti casuta?
    Si in alta ordine de idei, iti doresc o primavara fericita!

    RăspundețiȘtergere
  3. Este prima dată când încerc şi sper să iasă bine.
    Locuim lângă oraşul Tîrgu Jiu, judeţul Gorj.
    Mulţumim de urări şi-ţi dorim la fel.

    RăspundețiȘtergere
  4. super super...da´ daca ati fi gustat capsunile de pe taramul din pozele de mai sus...yami-yami:P Multe, multe si foarte bune capsuni acolo...mancam mai demult..acum sunt sigura ca sunt si mai bune:P Domnul sa binecuvanteze familia si capsunile:P

    RăspundețiȘtergere
  5. Aşa este Eliza, căpşunile sunt bune. Eşti invitata noastră la vară. Cu ajutorul Domnului, sper să se facă anul acesta capşuni.

    RăspundețiȘtergere