luni, 3 martie 2008

Chek cu capsuni

Căpşuni din recolta anului 2007

Se aleg 20 căpşuni frumoase, se spală, se taie în două, se presară cu puţin zahăr pudră şi se lasă deoparte. Separat se freacă o spumă din 75 g unt cu 75 g zahăr. Se adaugă 2 ouă întregi şi se freacă în continuare încă 5 minute, apoi se pune 1 vârf de cuţit cu sare şi 200 g făină. La urmă se amestecă cu jumătate pahar cu lapte, pus câte puţin. Se unge gros cu margarină o formă de chek, se presară cu puţin pesmet fin şi se pune jumătate din cantitatea de cocă. Se scurg de zeamă căpşunele, se tăvălesc prin foarte puţină făină şi se aşează deasupra în două şiruri. Se presară cu puţină nucă măcinată şi se acoperă cu restul de cocă. Se coace 50 minute, la 200 grade. Când este gata, se lasă câteva minute în formă, apoi se scoate şi se presară cu mult zahăr pudră vanilat. Nu se taie până ce nu este complet rece.