marți, 18 martie 2008

Pasca cu branza de vaca

- Pentru blat avem nevoie de: aluat de cozonac;
- Pentru umplutură avem nevoie de: 500 g brânză de vacă, 100 g stafide, 3 - 4 ouă, 1 lingură unt, zahăr, vanilie, coajă de lămâie (de preferinţă din lămâiul crescut în casă deoarece coaja citricelor din comerţ se tratează împotriva mucegaiului cu substanţe foarte toxice).
Toate ingredientele de umplutură se amestecă bine până se formează o pastă omogenă.
Din aluat se întinde o foaie groasă cât un deget şi se aşează într-o tavă rotundă care a fost unsă în prealabil cu puţin ulei. Din altă bucată de aluat se face un sul gros cât un deget şi lung, care se aşează în jurul formei. Se întinde umplutură peste foaie, fără a acoperi sulul din jurul formei.
Pentru un aspect mai frumos se poate face sulul împletit (format din două suluri mai subţiri rasucite între ele).