miercuri, 16 aprilie 2008

Ceai din frunze de nuc cu miere

Pentru preparare este nevoie de frunze de nuc proaspete sau uscate, miere şi apă. Într-un vas se pun 200 ml apă şi un pumn de frunze proaspete sau o lingură de frunze uscate de nuc şi se fierbe acoperit cu capac, la foc domol, până scade la jumătate. Se lasă să se răcorească şi se adaugă o lingură de miere la 100 ml ceai.
Administrarea: timp de o săptămână, se beau câte 3 ceşti de ceai de câte 100 ml, după mesele principale. Concomitent, în fiecare seară, se aplică tot din acest ceai, comprese pe porţiunile care transpiră cel mai mult (subsuori sau axile, palme, talpa piciorului etc.) sau se fac băi (se spală în prealabil cu apă călduţă şi săpun apoi se introduc în această baie la temperatura corpului şi se menţin în acest lichid cel puţin 30 minute).
Ameliorează circulaţia sângelui şi funcţionarea glandelor sudoripare. Ceaiul este folosit cu rezultate foarte bune contra transpiraţiilor abundente, persistente (hiperhidrozii) generale sau localizate în diverse părţi ale corpului.
Preparatul ţinut 2 - 3 ore la temperatura camerei sau 2 - 3 zile la frigider, devine toxic şi trebuie aruncat. Ingredientele pot să nu fie tolerate de unele persoane. Pentru aceasta este nevoie de prudenţă şi, de la caz la caz, de avizul medicului.
Contraindicaţii: diabet, ulcer duodenal, hipertiroida în stadiu avansat, necontrolată medical.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu