duminică, 7 septembrie 2008

Zorele sau Buna-Dimineata

Zorelelor le place răcoarea dimineţilor de aceea se numesc şi Bună Dimineaţa. Sunt de mai multe culori şi nuanţe: lila, mov, indigo, grena, roz, albe. Floarea semănă cu cea de volbură (rochiţa rândunicii) dar este mai mare.
Denumirea ştiinţifică este Pharbitis purpurea şi face parte din Familia Convolvulaceae.



7 comentarii:

  1. Lia, ieri am avut in gradina sarbatoarea mea anuala. Am sa scriu mai mult pe blog dupa ce colectez pozele facute. Pina atunci insa, hotarirea noastra a tuturora a fost ca toate poeziile au fost frumoase si merita ciocolata. Trimite-mi te rog pe e-mailul meu personal, adresa unde pot sa-ti trimit cutia de ciocolata...perja@sbcglobal.net.
    Poeziile primite au facut sarbatoarea mea ...un adevarat succes. Multumesc.
    Rodica...
    PS. si eu am zorele pe garduri...englezeste le spune Morning Glory...adica Gloria diminetii...

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Rodica pentru premiu.
    Am trimis email-ul.
    Abia astept sa vad poze de la intalnire.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pozele astea mi-au placut in mod deosebit asa cale-am postat si la mine pe blog (ca sot, am primit aceasta concesie din partea autoarei blogului :D ).

    Efectiv ai impresia ca floarea emite un fascicul de raze din centrul ei. Superb!

    www.morisca.net

    RăspundețiȘtergere
  4. http://blogulmeucupoze.blogspot.com/2009/09/colectia-mea-de-buna-dimineata.html :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna .. am si eu in ghiveci seminte de buna dimineata .. le tin dimineata pe pervaz iar dupa amiaza ca acum e mai frig le tin in casa langa geam... as vreamai multe informatii despre floarea acesta..

    RăspundețiȘtergere
  6. @Anonim din cate stiu eu aceste flori sunt anuale si se inmultesc prin seminte. Deci ai grija sa aduni seminte de la ele ca sa le poti planta in primavara. Daca le tii pe balcon si seara le feresti de frig s-ar putea sa le ai inflorite toata iarna. Nu am putut face experienta aceasta pentru ca nu am loc adecvat pentru tinut flori iarna. Si cele din ghivece sunt chinuite iarna din aceasta cauza.
    Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  7. As dori și eu sa îmi spuneți dacă aveți fire de bună dimineața cu rădăcină de vinzare. Va rog frumos să-mi răspundeți și va mulțumesc pentru amabilitate îmi doresc foarte mult sunt din Ploiești cum pot cumpăra și cum trimiteți?

    RăspundețiȘtergere