duminică, 28 decembrie 2008

A nins si la noi, pentru prima data in 2008!

Astăzi dimineaţă era alb peste tot. Nu era un strat mare de zăpadă (numai de două degete grosime) dar era suficient ca să ne bucurăm. Şi bineînţeles am făcut poze, pentru că nu se ştie cât va ţine.

Trandafirii


Primulele


Lângă gard


Grădina de lângă casă


O raţă


Grădina până la Gropan.

6 comentarii:

  1. ce mult imi place ca aveti asa mult spatiu in jur si nu sunteti inghesuiti intre case

    RăspundețiȘtergere
  2. Este bine sa fie zapada si apoi inghet,ca zapada protejeaza nitel.N-au nimic florile,o sa renasca primulele si trandafirii si toate..si sa stii Lia,ca mugurii s-au format incepand cu momentul cand le-am luat fructele...la liliac cand am curatat de uscaturile de la flori si toti pomii au muguri demult deja.Eu chiar am vrut sa scriu despre cum se aseamana nasterea florilor de pomi cu nasterea unui copil,cam tot 9 luni le trebuiesc.Nu-i curios? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Da Irina este destul spatiu in jurul casei. Stiu cum e sa stai in inghesuiala de la bloc. Cand stateam in Bucuresti locuiam la etajul 12. Mai ales pentru copii e important ca sa fie loc de zburdat.
    La multi ani tie si familiei tale!

    RăspundețiȘtergere
  4. E buna zapada pentru plante dar la noi e putina, pe unele locuri chiar a disparut. Nici ingheturile nu au fost mari pana acum. Despre muguri nu am studiat prea mult. Stiu ca sunt rezistenti la frig dar cand incep sa creasca sunt mai expusi la ger.
    Ar fi interesant un articol despre formarea mugurilor.
    La multi ani si multe bucurii tie si familiei tale.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mă gândeam la urarea de Anul Nou: "iarna-i grea, omătul mare, semne bune anul are..." Frumoasă urare, dar nu prea mai avem parte de omăt bogat în ultimii ani. Bunicii mei îmi povesteau că pe vremuri, în Bărăgan veneau zăpezi mari cât casa, de făceau oamenii tuneluri ca să iasă afara! Am văzut şi poze mai vechi la unii oameni. Din tot satul nu se mai vedeau decât vârfurile la acoperiş şi hornurile fumegând. Ajungeau de mergeau cu sania cu caii peste garduri! Copiii erau înebuniţi de noile..."forme de relief", numai bune de săniuş. Alte vremuri...
    Nici la noi nu a venit decât puţină zăpadă. În schimb e tare ger. Totul a încremenit.
    Lia, am văzut o răţuşcă leşească la tine (din acelea ne-gălăgioase), sau cum li se spune pe acolo? Am şi eu în bătătură. Sunt nişte mari figuri, mă distrează ce nătăfleţe sunt. Acum stau cam zburlite de frig în adăpostul lor.
    La mulţi ani fericiţi şi întru toate binecuvântarea Domnului, ţie, familiei tale şi tuturor prietenilor de aici! Şi la anul....multe, multe flori frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  6. Alex si in Moldova erau ierni adevarate. Imi aduc aminte ca in copilarie a fost o iarna cand zapada era mai mare decat gardul si se facusera poteci de-a dreptul peste garduri.
    Da este o rata leseasca. Ele nu sunt galagioase dar spre deosebire de cele romanesti (cum li se spun pe aici) acestea zboara. Două deja au zburat departe si nu au mai venit inapoi.
    Un An Nou Fericit!

    RăspundețiȘtergere