vineri, 12 decembrie 2008

Primulele inflorite in decembrie

De multă vreme primulele sunt înflorite şi se pare că nu le deranjează deloc frigul, chiar dacă noaptea îngheaţă pământul.
Nu sunt aşa pline de flori ca primăvara, totuşi fiecare tufă are câteva floricele. Acum când grădina este oarecum pustie, frumueţea primulelor iese mai mult în evidenţă prin culorile vii pe care le au.






4 comentarii:

  1. foarte frumoaseeeee..........superbe!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, si la mine sunt cateva flori,dar frunzele sunt inghetate.Au inflorit pentru ca nu a fost iarna pana acum.Este o iarba-buruiana prin gradini care deasemenea a inflorit,crezand ca deja este primavara.Pe la voi este si mai cald ca aici.Imi plac frunzele primulelor,sunt atat de proaspete....

    RăspundețiȘtergere
  3. Mititelele, ele cred că vine primăvara! Mă gândesc dacă acest ciclu de vegetaţie atât de nefiresc pentru zona noastră geografică nu le va da peste cap. Dacă au înflorit acum, la primăvară vor mai înflori? Mai rău este că am văzut unii pomi înmuguriţi şi asta poate fi rău pentru ei, pentru roade.

    Sunt foarte frumoase Primulele tale, Lia! Ar putea prinde şi Crăciunul! Crăciun cu flori proaspete în grădină!

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim ma bucur ca-ti plac.

    Elisa la noi pana acum a fost destul de cald pentru perioada aceasta, inca nu a nins deloc, si doar in cateva nopti a inghetat asa mai serios.

    Alex de cand am eu primule, ele infloresc primavara si toamna tarziu ca le prinde zapada inflorite. Anul trecut in ianuarie cand au fost ingheturi si zapada mare, ele erau inflorite sub zapada.
    Aici este o poza http://lialorena.blogspot.com/2008/03/primulele.html
    Nu stiu daca asta este comportamentul lor natural dar la mine asa au inflorit tot timpul.
    Da, pentru pomi este pericol pentru ca daca vine inghetul ii termina.
    Multumesc pentru urari.

    Va doresc la toti sarbatori fericite impreuna cu Domnul Isus cel Sarbatorit!

    RăspundețiȘtergere