sâmbătă, 10 ianuarie 2009

Trandafir roz, dupa ploaie

Din colecţia de poze făcută vara trecută vă prezint şi acest boboc de trandafir roz, înviorat după o ploaie mult aşteptată. Îl aveam pus în pământ numai cu un an în urmă sub sticla de plastic. Are un parfum foarte frumos.


9 comentarii:

  1. vara am probleme cu trandafirii...ma straduiesc sa nu dau cu prea multe chimicale, dar se fac pe dos o multime de gongute mici verzui...si se pun acolo inca de cind bobocii nu sint infloriti...Eu spal trandafirii dar trebuie sa existe alta metoda sa scap de ei...cunosti vreuna?

    RăspundețiȘtergere
  2. Rodica incearca sa scapi de acele afide plantand usturoi langa trandafiri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Rodica,
    noi ii stropim deodata cu ciresiul,iasomia,petuniile,ca toate astea fac purici verzi sau negrii,dar si castravetii si altele.Cu Decis,sau alt insecticid,ca-i musai,altfel curge un clei pe cirese ,le strica de tot,iar trandafirilor le pica bobocii aia mici.
    Lia,trandafirii sunt faini de vazut oricand,dar mai ales acum ca-i iarna...Duminica placuta dragelor!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am auzit la cineva o metoda naturista. Sa zica cineva ca tutunul nu e si el folositor! :-) Persoana respectiva punea cateva frunze de tutun in apa, la macerat, pana ce apa se colora maro. Cu ea stropea plantele si nu mai faceau paduchi (afide), fara sa dauneze frunzelor. Unele insecticide mi-au uscat florile dupa tratament. In lipsa de frunze de tutun (pe la noi se cultiva, dar nu am mai vazut!) se pot folosi cateva tigari care merita "sacrificate" pentru sanatatea cuiva care le-ar fi fumat! Cica "apa de tutun" este foarte toxica. Nu trebuie "gustata"!

    Trandafirul este superb! Am si eu unul asemanator ca nuanta. A inflorit pana toamna tarziu.

    Am si eu o intrebare: cu ce camera foto faci pozele Lia, caci sunt pur si simplu mununate? Cred ca e o camera foarte buna.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumim Elisa, da, trandafirii sunt incantatori oricand.

    Alex nu am incercat niciodata metoda cu tutun dar cred ca da rezultate foarte bune. Am sa incerc sa fac rost de cateva seminte de tutun ca sa cultiv pentru experiment cu toate ca nu stiu mai nimic despre cultivarea lui.
    Camera foto este una Canon Power Shot A430 si din cate stiu este situata in categoria "slaba", pentru ca nu reda culorile asa cum sunt naturale. Spuneam la celalalt post despre trandafirul rosu ca nuanta lui este ceva mai inchisa in realitate si oricate poze am facut, toate au fost "deformate".
    Ca amator cum sunt eu in ale fotografiatului sunt multumita, dar un profesionist cu siguranta n-ar fi.

    RăspundețiȘtergere
  6. si eu iubesc foarte mult trandafiri si am in ghiveci in balcon dar sunt trandafiri pitici dar au un miros super frunos de fiecare daca cand trec pe langa ei ai miros,sant foarte mandra de ei imi infloresc incontinu.mi imi plac cel mai mult trandafiri si lalelele.

    RăspundețiȘtergere
  7. Bine-ai venit pe aici Oana. Da trandafirii de ghiveci sunt tare frumosi, te cred ca esti incantata de ei. Inca nu am, pentru ca iarna nu am loc unde sa tin florile si decat sa inghete, mai astept.

    RăspundețiȘtergere
  8. frumosi trandafiri...
    te pricepi la plante?am fotografiat si eu cateva si habar nu am cum se cheama:D

    RăspundețiȘtergere
  9. @Cimpoca Laurentiu bine-ai venit pe aici.
    Nu sunt specialista in domeniu dar imi plac florile si m-am documentat singura.
    Am fost si eu in situatia cand nu am stiut nimic despre o anume planta si-am publicat poza pe blog cerand ajutorul cititorlor mei. De cele mai multe ori am primit informatii utile.
    Sa ai o vara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere