luni, 2 februarie 2009

Pasta din seminte de dovleac cu miere

Este nevoie de aproximativ 100 g seminţe de dovleac neprăjite, se curăţă de coajă şi se pun într-un vas de sticlă sau ceramică smălţuită, apoi se zdrobesc, se pisează bine şi se amestecă cu o lingură de miere.
La copiii sub 3 ani nu se administrează decât cu avizul medicului specialist. La copiii între 3 - 6 ani se dă jumătate din toată cantitatea iar la copiii între 7 - 12 ani se dă toată cantitatea. Peste vârsta de 12 ani se ia întreaga cantitate de două-trei ori pe zi, după mese. Tratamentul durează cinci zile continuu, după care se dă un purgativ. Se poate repeta în fiecare lună.
Preparatul are acţiune vermifugă mai ales împotriva viermilor rotunzi, ascarizi (limbrici) şi oxiuri, mai puţin împotriva viermilor intestinali plaţi (tenii).
Pasta îşi pierde activitatea utilă dupa 24 ore de păstrare la frigider sau 3 - 4 ore la temperatura camerei. Ţinut mai multe zile, preparatul devine toxic şi trebuie aruncat.
Nu se dă la bolnavii care au temperatura crescută şi diabet zaharat.

2 comentarii:

  1. Informatii utile. Stiam de semintele de dovleac ca sunt bune, Dar cred ca in combinatie cu mierea sunt si mai eficace.

    Mai stiam si de usturoi. Mi-a venit sa zambesc pt ca, avand caini multi, mi-a venit intr-o zi o idee "geniala": i-am tratat impotriva parazitilor cu usturoi! Le-am bagat pe gat, mai mult fortat, cate un catel de usturoi. Nu prea le-a placut, bietii de ei. Cred ca aveau arsuri! :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Alex o reteta cu usturoi am scris si eu candva.
    http://lialorena.blogspot.com/2008/11/suc-de-usturoi-cu-miere.html
    Usturoiul e foarte bun si pentru animale sau pasari. Sotul meu le pune porumbeilor din cand in cand usturoi zdrobit in apa.
    Este foarte bun tratamentul pentru caini asa cum le-ai dat si cu siguranta n-au avut arsuri pentru ca usturoiul nu a fost zdrobit.
    Am citit undeva ca este bun si la oameni tratamentul cu usturoi: dimineata pe stomacul gol se inghite un catel de usturoi intreg - absoarbe toxinele din stomac.
    Am luat si eu o perioada si de aceea stiu ca nu ustura, nu se simte absolut nimic.

    RăspundețiȘtergere