vineri, 29 mai 2009

Iasomie

Avem in grădina dinspre pădure două tufe mari de iasomie care au avut o mulţime de flori pe fiecare crenguţă. Si mai am langă fântână şi în faţa casei, însă nu le-am mai pozat. Şi chiar dacă aş vrea să le pozez acum, este prea târziu, florile s-au uscat datorită arşiţei şi lipsei de apă, fenomen specific zonei noastre.

La grădiniţa de aici am văzut iasomie ca un copăcel cu frunzele şi flori foarte mari dar puţine.


4 comentarii:

  1. Lia draga ma 'omori' cu padurea ta. Tare frumos peisaj ai sub ochi, cat e ziua de lunga.Iar iasomia ta, ma refer la tufe, e .....o minunatie.Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Elena asa e, gradina mea se termina... in padure daca pot spune asa. Vara putem sta acolo la racoare dar mai sunt si "inconveniente": avem acolo o multime de pomi fructiferi (ciresi, ciresi amari, duzi, nuci) care, unora nu am apucat sa le stim gustul fructelor pentru ca pasarile din padure termina tot inainte de parguirea lor.
    Dar ii multumim lui Dumnezeu pentru padurea de langa noi.
    Multe binecuvantari!

    RăspundețiȘtergere
  3. Marinela_AnghelLaYahoo spunea...

    Draga Lia, am ajuns pe blogul tau de pe hobbygradina. Toata ziua l-am citit si am admirat pozele, in special cele cu flori. MINUNATE!
    Eu abia am infiintat in toamna asta gradina, in care am pus pomi fructiferi si arbusti fructiferi, vita de vie, ceapa si usturoi si am pregatit o bucata buna pentru legume (le plantez in primavara). De asemenea, am aranjat si gradinita "de la strada", deocamdata cu niste pui de liliac, un copac mimoza, trandafiri, 2 crizanteme si muuuuuuulti bulbi pentru la primavara.
    Cu toate astea, lista mea se tot umple de ceea ce mai vreau sa pun prin gradina. Am cersit niste puieti de soc si un pui de smochin, dar transferul s-a facut la smochin printr-o terta persoana care nu l-a pus nici in apa nici in pamant mocirlit pana a ajuns la mine, asa ca desi l-am plantat in ghiveci de cum l-am primit, varful s-a cam uscat si alte frunze nu a mai dat.
    Pe lista mea intitulata "de procurat" se afla si iasomia (de abia acum ajung la subiect :P). De aceea, indraznesc sa-ti cersesc o crenguta (sau butas, nu prea stiu cum se inmulteste).
    Iti multumesc anticipat, oricare ar fi raspunsul tau.
    Ma gandesc ca in primavara, cand gradina va fi trezita la viata, sa pornesc si eu un blog. Nu de alta, dar cred ca o sa plesnesc de bucurie ca a iesit asa ceva din manutele mele si va trebui sa impart aceasta bucurie cu muuuuuuulta lume. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Bine-ai venit pe blog Marinela-Anghel. Am publicat comentariul tau eliminand adresa de mail (pentru protejare) si de aceea a aparut ca fiind scris de mine.
    Ma bucur din toata inima pentru tine ca poti avea o gradina in capitala (stiu ce inseamna Bucurestiul pentru ca acolo am trait pana acum opt ani cand ne-am mutat aici).
    Da iti voi da cu mare drag iasomie dar cred ca acum este tarziu de pus in pamant si ma gandesc sa iti trimit cumva la primavara, imediat dupa ce se dezgheata pamantul.
    Iasomia face pui mici pe langa tufa si asa stiu ca se inmulteste (a mea are destui).
    Este o idee buna sa deschizi si un blog pentru ca asa vei pastra spre aducere aminte toate schimbarile din gradina.
    Iti doresc succes si Dumnezeu sa te binecuvanteze!

    RăspundețiȘtergere