duminică, 19 decembrie 2010

Supa germana "miez de noapte", care se serveste la Revelion

Avem nevoie de:
250 g slănină afumată, 500 g carne de vacă şi de porc, 150 - 200 ml untdelemn, 500 g roşii, 2 fire de praz, 1 lingură bulion, 1 păhăruţ coniac, 2 l apă, sare, piper, boia.
Slănina afumată se taie în feliuţe, se înăbuşă în untdelemn întâi cu carnea tăiată în bucăţele mici, apoi cu prazul tăiat mărunt şi zeama de roşii.
Când totul este bine înmuiat, se pun roşiile rămase, se toarnă 2 l de apă şi se lasă să fiarbă împreună la un foc potrivit până când carnea este bine fiartă.
Se adaugă bulionul, boiaua, sare după gust şi piper. După un clocot, două, supa este gata. Se ia de pe foc şi se stropeşte cu coniac.