vineri, 3 aprilie 2015

Conditii climaterice favorabile desertificarii

A venit primavara... asta inseamna cateva zile calduroase care au permis inflorirea copacilor (corcodusi, merisori salbatici, magnolii, etc.). Cand iese soarele din nori, este superb in jur. Problema este ca nu este suficient de cald iar diferentele de temperatura dintre zi si noapte sunt cam mari.





La noi in sat inca se mai face focul in soba seara la culcare. Este deja al doilea an friguros, in care se consuma cantitati uriase de lemne de foc. Atat de mare este consumul, ca noi am ramas fara lemne iarna aceasta. Padurarul ne-a spus ca pur si simplu s-a terminat cantitatea de lemn alocata iar alta nu se stie cand se mai aproba. A trebuit sa luam lemne din alta parte. Suntem multi, si toti din zona ne incalzim cu lemne. Iar padurile, deja ciuntite de rromi in mod ilegal, nu cresc peste noapte. Daca o tine clima tot asa (si se pare ca asta este trendul), ne vom incalzi exclusiv la calorifer electric.




Dar sa revin la ce vroiam sa spun. Dimineata gasesti toata iarba acoperita de promoroaca, in unele locuri chiar un strat mai mare de zapada. Roua este inghetata. Ca in noptile reci de toamna.



Ziua, desi se simte caldura soarelui cand stai nemiscat in razele lui, bate un vant rece, taios. Si desigur, oricat de rece ar fi, parca te astepti sa inceapa sa se incalzeasca, iar vantul sa inceapa sa spulbere petalele florilor de corcodusi. Nicidecum sa viscoleasca fulgi mari de zapada.

Da, de zapada. Azi dupa-amiaza, cand Lorena a venit de la scoala ... a nins viscolit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu