luni, 16 iunie 2008

Muscata degrade roz-grena

Am o muşcată degrade căreia i se spune ”muşcată bulgărească”. Nu ştiu de ce i se spune aşa dar este foarte frumoasă.
Muşcatele sunt originare din Africa de Sud - Capul Bunei Speranţe.
Denumirea ştiinţifică a muşcatei este Pelargonium crispum şi face parte din familia Geraniaceae. Sunt peste 300 de specii de muşcate.



4 comentarii:

  1. Am intrat într-un loc minunat! Un adevărat ...paradis al florilor! Al acestor minunăţii pe care le putem descoperi la tot pasul, în cele mai variate forme, combinaţii... Dumnezeu ni se relevă atât de bine prin aceste frumuseţi, păcat că nu mai suntem în stare să vedem...De parcă ni s-au..."acoperit" ochii cu o pâclă...
    Felicitări pentru acest blog! Este o adevărată oază de frumuseţe. O să-l vizitez cu plăcere, numai pentru a ma bucura de noi şi noi frumuseţi.Astăzi am luat camera şi am fotografiat toate florile din grădină. Cum să le las să treacă pe lângă mine? Sau eu să trec pe lângă ele cu nepăsare?
    Felicitări şi pentru "mica floare" cu ochi negri. O minunăţie între atâtea flori!
    Multă sănătate şi numai bucurii!

    Cu drag,

    Alex Androne

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulţumesc Alex Androne pentru cuvintele încurajatoare. Da este adevărat că florile sunt create de Dumnezeu să ne încânte cu parfumul şi coloritul lor. Ele ne arată prin frumuseţea lor ce Creator desăvârşit le-a făcut atât de minunate.
    M-am bucurat să aud că aţi imortalizat florile din grădina dumneavoastră. Aşa le mai putem admira şi după ce dispar.
    Dumnezeu să vă binecuvinteze!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sărut mâna pentru cuvintele şi gândurile frumoase!
    Mi-am amintit de frumoasele muşcate ale bunicii mele, a cărei memorie o păstrez cu sfinţenie. De la dânsa am învăţat să iubesc florile şi să înţeleg micile lor "secrete", când vine vorba de îngrijirea lor. La aceste muşcate din postul de faţă, dânsa le spunea "muşcate americane" sau, pur şi simplu "americi". Nu ştiu de unde luase această denumire. Iar la binecunoscutele flori de grădină "ochiul-boului", le spunea "paparoni". Nu am mai auzit pe nimeni cu aceste denumiri! Aşa era bunica mea: o femeie bună şi frumoasă ca o floare!
    Aşa de mult îmi plăcea cum ...vorbea cu florile: "Frumoasele mamii" - le spunea cu drag, alintându-le în tot felul. Iar eu râdeam, ca un copil, dar mi-au rămas la inimă aceste lucruri.
    O viaţă fără flori? Nu se poate concepe. Ele ne fac cu adevărat viaţa mai frumoasă. Anul trecut am fost de două ori în parcul Herăstrău, în Bucureşti, prin luna mai. O minunăţie a florilor! Chiar mi-a plăcut enorm! De-ar fi toate parcurile aşa....
    Multă sănătate şi bucurii binecuvântate!

    RăspundețiȘtergere
  4. foarte frumoase, sint printre preferatele mele
    Maia

    RăspundețiȘtergere