Nu am avut așa de mulți toporași până acum, dar anul acesta am făcut luminiș în spatele grădinii unde este pădurea. Răsăriseră așa de mulți copaci încât se incomodau unul pe altul și creșteau strâmb. Cum pădurea este din salcâmi albi și în grădină, porțiunea de pădure era formată în majoritate, din salcâmi. Se chinuiau mai mulți cireși să-și facă loc printre ei dar salcâmii cresc foarte repede și-i dominau. Acum au rămas în mare parte cireșii, care zilele acestea vor fi altoiți.
Dacă s-a făcut mai multă lumină acolo, au explodat și toporașii. Nu mă așteptam, dar m-am bucurat.
Deocamdată au crescut albi (cei mai mulți) și mov. Eu știu că mai sunt și violet, iar vecina mea anul acesta a făcut rost de toporași galbeni.
Toporașilor li se mai spun violete sau micșunele.
Denumirea știintifică a toporașilor este Viola odorata și fac parte din Familia Violaceae.
Sunt atat de frumoase aceste floricele mici, delicate si atat de parfumate! Sunt tare curios cum arata cei galbeni, nu am vazut pana acum.
RăspundețiȘtergereIntr-adevar, toporasii galbeni sunt mai rari, dar indiferent de culoare, aceste floricele isi pastreaza gingasia si parfumul lor minunat.
RăspundețiȘtergeretoporasii sunt printre preferatii mei. Cum se inmultesc? as vrea sa pun si eu in gradina
RăspundețiȘtergere@Irina eu am adus numai o micuta floare mov, cu radacina (pentru ca aveam numai albi) si anul acesta am vazut cat s-au inmultit singuri, prin samanta, pentru ca au aparut si la distanta unii de altii.
RăspundețiȘtergereDeci trebuie sa pui cate o floare din fiecare culoare care iti place si ei se vor inmulti.
lia,
RăspundețiȘtergeremarturisesc ca nu stiam de existenta toporasilor albi. multumesc ca ai impartit cu noi aceste minunate flori prin intermediul fotografiilor...
Mo cu mare placere.
RăspundețiȘtergeresuperbi cei albi.eu am mov si roz adusi din spania.aurelia
RăspundețiȘtergere