miercuri, 28 noiembrie 2007

Trandafirul boieresc - galben

Acum doi ani am primit un pui de trandafir boieresc galben, de la vecina mea. Până atunci nu ştiam de existenţa lui. S-a prins imediat şi a început să crească frumos. În primăvara următoare chiar a avut şi câteva flori iar anul acesta a fost o splendoare cu toate că a suferit la fel ca toate celelalte plante din cauza secetei.
Este o specie de aşa-zis trandafir dar nu are spini. Floarea lui este la fel ca cea de trandafir bătut numit şi buchetar. Tulpina este ca o nuia mlădioasă care apoi se ramifică. Permanent are astfel de mlădiţe noi care cresc din aceeaşi rădăcina şi apoi se înmulţesc. Creşte destul de repede; în doi ani, al meu a ajuns aproape la streaşina casei.
Eu am în grădină numai culoarea galbenă şi nu am habar dacă mai sunt şi de alte culori. Tot ce pot să spun este că e grozav de frumos. Înfloreşte de două ori pe an - o dată primăvara devreme şi a doua oară toamna şi ţine până târziu când începe frigul. Floarea lui ţine foarte mult timp: chiar mai mult de o lună. Am pus şi poze cu el ca să se vadă cât este de frumos.