marți, 22 ianuarie 2008

Cum am ferit de inghet florile din ghiveci

Pentru că nu am suficient loc unde să pun florile iarna, şi cum aveam multe ghivece cu flori deosebite, m-am gândit să le protejez cumva să nu îngheţe totuşi.
Nu ştiam care va fi rezultatul dar am zis ca să încerc cumva.
Şi iată ce am făcut: am luat o floie de plastic, mare, şi-am pus-o pe o masă lângă geam, pe hol. Am udat toate ghivecele cu flori şi apoi le-am aşezat unul lângă altul pe masă. După aceea am luat capetele foliei din cele patru laturi, le-am ridicat, şi le-am prins sus cu cârlige de rufe în aşa fel ca să fie bine închis. Astfel le-am făcut o ”pseudo-seră”.În toată perioada aceasta din noiembrie şi până în ianuarie nu le-am mai udat. Doar în a doua săptămână a lui ianuarie, într-o zi mai călduroasă, le-am udat iarăşi pe toate, fără a lăsa apă în farfuriile lor, şi apoi am închis la loc folia.
Pe holul unde stau acum florile, este foarte frig iar în perioada când a fost multă zăpadă şi ger afară, geamurile holului au fost îngheţate bocnă şi ziua şi noaptea.
Jumătate din iarnă a trecut, dar nu ştim ce vreme va fi de aici încolo, dar ce pot să spun este că până acum florile ”ambalate” aşa au rezistat foarte bine gerului, ba chiar unele muşcate sunt gata să înflorească.