Este nevoie de 250 g fasole uscată, 2 cepe, 2 morcovi, 1 păstârnac, 1 rădăcină pătrunjel, jumătate rădăcină țelină, 2,5 l apă, 0,5 l borș, sare, piper, 2 roșii sau jumătate pahar suc de roșii, 2 - 3 linguri ulei, o creangă de cimbru, câte o legătură de pătrunjel și leuștean.
Se curăță fasolea, se spală și se pune la fiert. După câteva clocote, se schimbă apa cu altă apă caldă. Se curăță zarzavatul, se spală, se toacă mărunt și se călește în ulei înăbușit, până se înmoaie bine, apoi se răstoarnă în oală. Se lasă să fiearbă la foc slab, în oala acoperită, până când boabele de fasole sunt moi. Se adaugă borșul fiert separat, roșiile curățate și tăiate felii sau sucul de roșii, sare după gust și o creangă de cimbru. După câteva clocote, ciorba este gata. Se adaugă leuștean și pătrunjel verde tocat mărunt. Se acoperă oala, lăsând-o astfel cel putin 5 - 10 minute pentru ca verdeața să se înăbușe bine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu