luni, 12 ianuarie 2009

Narcisa bicolora

Narcisele galbene pe care le am au de fapt două culori dar am văzut că mai sunt încă două tipuri de narcise galbene: unele cu floarea la fel ca cea din poză dar de o singură culoare şi altele cu floarea bătută (ambele tipuri de un galben intens).
Prin zona aceasta am observat că la astfel de narcise li se spun caprine.

6 comentarii:

  1. Ce frumoasă este! Am văzut unele varietăţi cu mult portocaliu sau cu petale creţe! Absolut superbe! Toate florile de primăvară sunt minunate! Anul acesta am de gând să fotografiez cât mai multe! Să nu-mi scape nimic. :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, am vazut si eu narcise cu forme si culori deosebit de frumoase.
    In primavara deci vom vedea multe flori frumoase la tine pe blog. Abia asteptam.

    RăspundețiȘtergere
  3. Lia,eu am doar galbene,complet galbene si le zicem,nu narcise ci duda gramafonului,caci narcise ar fi doar acelea albe,cu mijloc rosu.
    Sunt atat de frumoase! Si mie mi-e dor de flori,in natura,de primavara si de aburul care se degaja in zilele calduroase,cand se evapora apa din pamant si9 condenseaza pe impuritati reci din aer.O sa vina,ea si primavara si vorba lui Alexandru,o sa fac si mai multe poze florilor. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Elisa indiferent cum se numesc ele ne incanta privirile.
    Da primavara se simte parca o bucurie in aer si totul se pregateste pentru un nou ciclu de viata.
    Abia asteptam si pozele de la tine asa vom putea vedea frumuseti din mai multe colturi de tara.

    RăspundețiȘtergere
  5. miam plantat si eu narcise in ghiveci si au iesit decat frunzele astept sa si infloreasca ,dar ce sa fac apoi cu bulbi sa ai las tot in ghiveci mai infloresc?

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu am plantat niciodata narcise in ghiveci dar cred ca vor inflori la fel ca in gradina. Nu stiu daca mai infloresc inca odata dar cred ca trebuie lasati in ghiveci pentru a inflori iar anul urmator. (Imi dau cu parerea doar :)).

    RăspundețiȘtergere