luni, 5 ianuarie 2009

Trandafir rosu

Acesta este unul dintre soiurile de trandafiri pe care îi am şi vara trecută nu am reuşit să pun nici o poză cu el. Acum când gerul afară coboară mult mercurul în termometre să admirăm frumuseţea lui. Trebuie să menţionez că avea un parfum superb.

10 comentarii:

  1. multumim pt urari,v-am urat si eu pe net,vad ca acolo nu mai intrati,un an mai bun,mai bogat in binecuvintari,cu impliniri si bucurii,har si pace

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos!! Florile mele preferate....trandafirii...

    RăspundețiȘtergere
  3. Lia,
    am si eu acest trandafir insa nu l-am pozat niciodata asa deschis,ci doar boboc,dar al meu,acesta nu miroase.Miros cei rosu inchis catifelati din care fac si sucul si dulceata.Anul acesta n-am facut decat suc,ca dulceata si gem ,precum si compoturi am facut din fructele pe care le aveam si n-are cine sa le manace :((((

    RăspundețiȘtergere
  4. Claudia multumim si noi pentru urari. In ultima vreme am intrat mai putin pe net pentru ca am fost ocupata. Dar tot dau cate o raita.

    Cristina asa e, trandafirii au ceva special.

    Elisa acesta nu este trandafirul de dulceata (inca nu am din acesta, am promisiuni doar). Din cate stiu eu trandafirul de dulceata are culoarea roz-ciclam. Dar daca nu am inca nu pot vorbi despre el. Pentru dulceata am vreo doua retete dar pentru suc nu.
    Trandafirul acesta are o alta culoare in realitate (este de un rosu mai inchis) dar cate poze i-am facut totate sunt asa. Depinde mult si de aparatul foto. Sotul meu cand vede ca nu-i ies culorile reale in poze, le prelucreaza dar eu stiu prea putin in acest domeniu deocamdata.

    RăspundețiȘtergere
  5. Superb trandafir! De unde il ai Lia, de la magazin sau l-ai inmultit prin butasi? E o nuanta superba.

    Eu am in curte trandafiri de dulceata. Mama mea face dulceata aceasta care este deosebit de fina si parfumata. Bunica facea si un fel de lichior de trandafiri. Cand este cel mai indicat sa pui in pamant butasii de trandafir ca sa-ti pun la prins?

    Cred ca o sa-ti urmez exemplul si sa-mi public si eu pozele de asta vara pe care nu am apucat sa le postez. Sunt prea frumoase aceste minunatii ca sa nu le daruim si celorlalti!

    RăspundețiȘtergere
  6. Alex trandafirul acesta este primit de la o vecina care mi-a dat o ramura si-am pus-o in pamant sub sticla de plastic.
    Eu asa am inmultit trandafirii
    http://lialorena.blogspot.com/2008/04/inmultirea-trandafirilor.html
    Luna cea mai potrivita de pus butasii de trandafir este august dar eu ma orientez, daca e seceta pun mai bine in septembrie.
    Multumesc Alex pentru darnicia ta, dar am ceva promisiuni de la cineva de aici. Te voi tine la curent daca am facut rost.
    Cred ca are o aroma foarte placuta lichiorul din petale de trandafiri.
    Eu cred ca pozele cu flori merg publicate oricand, dar acum iarna parca le admiram mai mult pentru ca simtim lipsa florilor din gradina.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sa va creasca toti trandafirii si sa miroase frumos. Si eu il am pe asta...si e destul de nepasator la boli si mi-a crescut...cit un pom. Tot am de taiat dupa ei...
    "Minunate sint lucrarile Tale Doamne"...nu-i asa?

    RăspundețiȘtergere
  8. Lia,
    am spus ca acesta nu miroase,DAR AM ALTII CARE MIROS,ROSII CATIFELATI....din care fac dulceata si suc.Nu am zis ca asta ar fi,ci altul.Ii poti vedea la mine pe blogul vechi,cei rosu inchis toti sunt parfumati si catifelati... :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumim pentru urare Rodica. Daca e asa de mare trandafirul tau, poate ar trebui sa mai pui si alti butasi, ca sa-l intineresti.
    Da asa e... Minunate sunt lucrarile Domnului!

    Elisa am inteles ca tu faci dulceata din cel rosu catifelat care miroase foarte frumos, dar eu stiam ca cel de dulceata are culoarea roz-ciclam nu rosu. Dar poate sunt de mai multe culori si acestia din care se face dulceata.
    Am admirat de multe ori trandafirii de pe blogul tau "vechi", sunt foarte frumosi.

    RăspundețiȘtergere
  10. Sunt superbi trandafirii,bunica mea pe vremuri avea in gradina trandafiri pentru dulceata,petalele erau roz si iesea o dulceata super parfumata insa a vandut casa si am pierdut acest soi de trandafiri,Va rog daca cineva poate sa ma ajute sa mi dea un butas mic i as fi foarte recunoscatoare,parca rosa de resht sau de damasc nu mai stiu exact cum se numeste soiul acela roz pentru dulceata.va multumesc si astept sa mi scrie cineva.

    RăspundețiȘtergere