luni, 6 iulie 2009

Pasta de trandafiri cu miere

Este nevoie de 100 g petale de trandafiri de dulceață și 150 g miere.
Se spală petalele, se toacă mărunt și se pun într-un vas de sticlă sau ceramică smălțuită. Se adaugă mierea amestecând bine până la omogenizare. Se păstrează la rece timp de cinci zile, acoperit, să se macereze.
Adulții vor lua câte o lingură dimineața și seara iar copii mai puțin, după vârstă.
Este calmant, emolient și bacteriostatic, eutrofic asupra mucoasei căilor respiratorii. Medicina populară îl consideră bun în majoritatea bolilor infecțioase, respiratorii și chiar în tuberculoza pulmonară.
Preparatul ținut peste două săptămâni la frigider, sau doua - trei zile la temperatura camerei, devine toxic și trebuie aruncat.
Ingredientele pot să nu fie tolerate de unele persoane. Pentru aceasta este nevoie de prudență și de la caz la caz, de avizul medicului.
Nu se dă la bolnavii care suferă de diabet zaharat.
Dr. Nic. N. Mihailescu, Mierea și sănătatea.