luni, 6 iulie 2009

Pasta de trandafiri cu miere

Este nevoie de 100 g petale de trandafiri de dulceață și 150 g miere.
Se spală petalele, se toacă mărunt și se pun într-un vas de sticlă sau ceramică smălțuită. Se adaugă mierea amestecând bine până la omogenizare. Se păstrează la rece timp de cinci zile, acoperit, să se macereze.
Adulții vor lua câte o lingură dimineața și seara iar copii mai puțin, după vârstă.
Este calmant, emolient și bacteriostatic, eutrofic asupra mucoasei căilor respiratorii. Medicina populară îl consideră bun în majoritatea bolilor infecțioase, respiratorii și chiar în tuberculoza pulmonară.
Preparatul ținut peste două săptămâni la frigider, sau doua - trei zile la temperatura camerei, devine toxic și trebuie aruncat.
Ingredientele pot să nu fie tolerate de unele persoane. Pentru aceasta este nevoie de prudență și de la caz la caz, de avizul medicului.
Nu se dă la bolnavii care suferă de diabet zaharat.
Dr. Nic. N. Mihailescu, Mierea și sănătatea.

4 comentarii:

  1. Este bun si in aplicatii locale, in tratarea aftelor bucale sau a gingivitelor, tot datorita efectului bacteriostatic si de refacere a mucoaselor. Lia, ma relaxeaza blogul tau!

    RăspundețiȘtergere
  2. nu am auzit pana acuma, dar dupa cate vad se pare ca este chiar buna reteta..

    RăspundețiȘtergere
  3. O sa incerc cu placere reteta. De cand ma stiu tot am probleme cu gatul, la cea mai mica raceala sau adiere. Stiu ca cineva imi recomandase ca un bun calmant dulceata de trandafiri, dar cred ca varianta cu miere de albine e si mai buna. Interesant de ce devine toxic produsul dupa o vreme?

    RăspundețiȘtergere