Într-un borcan curat pun câteva crenguţe de mărar înflorit sau verde, aşez castraveţii mici în borcan, tai rondele doi căţei de usturoi şi le dau drumul printre goluri în borcan,
Deasupra pun iarăşi câteva crenguţe de mărar.
Apoi o lingură mică (nu linguriţă) rasă cu sare grunjoasă, şi una plină vârf cu zahăr.
Pun oţet de 9 grade până la marginea de sus a modelului de la fundul borcanului (nu mai mult de două degete).
Umplu apoi borcanul cu apă, îi strâng bine capacul apoi le pun la sterilizat (tine mouse-ul deasupra cuvantului "sterilizat") o jumătate de oră după ce apa începe a clocoti.
Se pot folosi şi castraveţi taiaţi rondele, sau pe lung.
Menţionez că nu pun nici un fel de conservant.
Anul asta s-a dus...dar de la anu...am sa pun in gradina de toate...singura problema este ca aici e tare cald...nu se vor strica din cauza caldurii?
RăspundețiȘtergerePoti sa incerci. Important este sa fie la inaltime fata de pamantul care se inchinge tare.
RăspundețiȘtergereIsraelienii au un sistem special de irigare, l-am vazut prezentat la unul din targurile TIB. Au un sistem de tevi orizontale cu mici (foarte mici) orificii pe unde cade o picatura de apa la un anumit interval. Sistemul asta este extrem de eficient, planta avand apa necesara permanent. Cauta informatii in zona in care te afli, poate israelienii il ofera si la persoane individuale... sau poate gasesti un sistem asemanator sau poate sotul reuseste sa confectioneze unul.
Daca nu, irigare cu furtunul doar seara si dimineata cand e racoare.
Rodica eu cred ca vor merge castravetii si alte legume. Ei iubesc caldura dar la frig se rasucesc si nu mai cresc. Am observat ca cel mai bine le merge daca pui 2 - 3 seminte in pahar de plastic cu putin pamant si cand cresc mai bine de-o schioapa sa-i plantezi (cu tot cu pamantul din pahar) in jurul boltei de vita de vie ca sa se catare si ei sus. Via ii protejeaza de soarele arzator, iar ei trebuie udati bine la radacina. Daca ai vedea cat de arse sunt gradinile aici in zona (langa Tirgu Jiu) unde vara asta au fost mai mereu 40 grade, cred ca se aseamana oarecum cu vremea de acolo. Tot secretul este apa.
RăspundețiȘtergereAsa ca eu iti doresc succes pentru la anul, daca Domnul ingaduie sa mai fim pe acest pamant.
Lia,de cand pun si boabe de mustar imi plac tare mult la gust.Incearca si tu macar la un borcanel.Eu am deschis de curand ultimul de anul trecut si sunt tari si deliciosi,dar compozitia o fac altfel,o sa scriu la mine,cand va fi vremea aceea.O seara buna si weekend odihnitor si placut printre plante,la umbra lor. :)
RăspundețiȘtergereMiine am sarbatoarea mea anual...o numesc "garden affair" pentruca o fac in gradina. Servesc mici...ca noi aici le ducem dorul...si parca e asa mai...romaneste...si o sa fac poze si o sa le pun pe blog sa vezi ca am si eu o gradina mare...dar am numai pomi si ceva flori si alea anul asta tare neingrijite pe linga gard.
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru toate sugestiile ...am vazut si aici furtune din alea. Sper sa nu imi puna contor la apa, ca asa ne-au amenintat.
Stie vreuna dintre voi reteta de mici? Ca in fiecare an...ma costa o mina si un picior. Anul asta am platit pentru 350 de mici $175...
Inca odata multumesc pentru sugestiile primite...romancutele mele ...
Rodica Botan
Draga Rodica eu nu stiu reteta de mici dar il voi intreba pe cumnatul meu care e tare la "bucatareala". Tin minte ca acum multi ani in urma si el cauta s-o afle; avea prieteni care faceau si vindeau mici dar nimeni nu voia sa dea reteta exact. Spuneau doar ce fel de carne puneau dar nu cantitatile si nici condimentele toate. Poate a aflat-o intre timp.
RăspundețiȘtergereAstept sa vad pozele cu gradina - intotdeauna mai este ceva de facut prin gradina.
Domnul sa binecuvinteze intalnirea pe care o veti avea astazi.
Elisa reteta ta pare gustoasa. Astept sa o pui pe blog ca sa o incerc si eu.
RăspundețiȘtergereMie imi place foarte mult aroma care o dau castravetilor usturoiul combinat cu marar.
Reteta castraveciori in otet:
RăspundețiȘtergereLa un borcan de 800ml(750ml) se taie doua rondele mici de ceapa,doua rondele de morcov.Acestea se aseaja pe fundul borcanului,se umple borcanul cu castraveciori.Se mai adauga 1/2...1 lingurita de seminte de mustar si cateva boabede piper negru(5..7 boabe).Se pune otet Regal cam 45-50ml la borcan si se completeaza cu o solutie de apa rece preparata astfel:
-la un litru de apa se pune o lingura rasa de sare si una de zahar, se amesteca sa se dizolve si apoi se completeaza peste otetul pus inainte pana se umple borcanul.Se strange bine capacul,se infasoara borcanul in hartie(partea laterala si fundul)si se sterilizeaza 30 minute.Castraveciori capata o culoare usor galben-maroniu.Borcanele se scot si se aseaza pe o patura si se acopera cu o patura groasa si se tin asa pana a doa zi.Sunt foarte deliciosi ,au acelasi gust cu cei bulgaresti sau unguresti dar nu se foloseste alt conservant decat otetul.
sunt super eu pun si mustar sunt foarte buni
RăspundețiȘtergereAm auzit ca mararul inmoaie castravetii in timp....incerc sa nu pun sa vedem ce iese. multumesc pentru reteta. o zi buna
RăspundețiȘtergere@Viorel multumim pentru reteta. Este foarte bine ca nu se folosesc conservanti. Acestea sunt alimentele sanatoase nu cele pline de chimicale.
RăspundețiȘtergere@Anonim1 toate variantele sunt bune de incercat si fiecare ramane la cea care i se pare mai buna.
@Anonim2 eu am pus marar si nu s-au inmuiat deloc. Iata ca si acum mai am borcane facute asta vara si sunt in perfecta stare.
Dar asa cum am zis fiecare va folosi varianta care ii place.
Va doresc o zi buna tuturor!
va anunt cum mi-au iesit acum am terminat de bagat castraveti dupa reteta dvs
RăspundețiȘtergere@Anonim ma bucur sa aud ca ti-a fost de folos reteta folosita de bine.
RăspundețiȘtergereMulta sanatate!
superrr tare reteta......mia iesit!!va multumesc :)
RăspundețiȘtergerereteta asta e cea mai bunaaa:))))
RăspundețiȘtergere@Anonim sa-i consumati cu placere la iarna!
RăspundețiȘtergereSucces in continuare... si la alte retete.
fff buna aceasta reteta o stiu de la mama mea asa ii fac si eu in fiecare an si sunt deliciosi
RăspundețiȘtergeresunt fff buni am si eu reteta de la sora mai mare ,si toti prietenii nostrii ii maninca cu foarte mare placere
RăspundețiȘtergereFlorentina-Ionela si Anonim ma bucur de popularitatea acestei retete caci fiecare o poate adapta gustului sau.
RăspundețiȘtergereAsa ca pofta buna tuturor.
Multumesc Lya pentru reteta. Am folosit-o si au iesit nemaipomeniti. Ma bucur ca mai exista persoane care au timp si bunavointa sa imartaseasca si altora cunostintele lor.
RăspundețiȘtergere@Anonim sa-i consumati cu placere.
RăspundețiȘtergereMulta sanatate!
dragut . am facut si eu asa
RăspundețiȘtergerede 2 ani folosesc aceasta reteta e super si nu am degand sa o schimb....ms
RăspundețiȘtergere