joi, 10 iulie 2008

Mierea si scortisoara

Traducere de Rodica Botan

S-a descoperit că o combinaţie de miere şi scorţişoară poate să vindece o mulţime de boli. Mierea este produsă în mai toate ţările lumii. Oamenii de ştiinţă chiar ai zilelor noastre recunosc beneficiile mierii ca fiind foarte efective în vindecarea multor boli, şi poate fi folosită fără să aibă efecte negative pentru aproape toate bolile.

Astăzi ştiinţa spune că în ciuda faptului că mierea este dulce, dacă este luată într-un dozaj potrivit, ca medicament, nu face rău nici măcar celor bolnavi de diabet.

Într-un articol în World News, un ziar din Canada, din data de 17 ianuarie 1995, a fost dată următoarea listă de boli care pot fi vindecate cu miere şi scorţişoară, aşa cum au fost studiate de oamenii de ştiinţă din vest.

Pierderea auzului

Zilnic o porţie egală de miere şi scorţişoară, dimineaţa şi seara, pot să readucă auzul.

Infecţii de piele

Aplicaţi miere şi scorţişoară în părţi egale pe porţiunea de piele afectată de eczemă, "ringworm” - (nu cunosc traducerea) şi alte tipuri de infecţii de piele.

Răceală

Cei care suferă de raceli, pot lua o lingură de miere calduţă şi 1/4 de lingură de scorţişoară.

Boli de inimă

Faceţi o pastă de miere şi pudră de scorţişoară, aplicaţi pe o felie de pâine în loc de marmeladă sau alt gem şi mâncaţi dimineaţa în mod regulat pentru micul dejun. Reduce colesterolul în artere şi ajută la ocolirea atacurilor de inimă. De asemenea cei care au suferit deja un atac de inimă sunt ajutaţi să-şi menţină sănătatea şi să elimine riscurile unui nou atac. Folosirea în mod regulat a mierii şi scorţişoarei întăreşte inima şi face respiraţia mult mai puternică. În America şi Canada , multe case de bătrâni folosesc aceste ingrediente ca să mărească flexibilitatea arterelor şi să revitalizeze persoanele de care îngrijesc.

Artrita

Pcienţii suferind de această boală să ia zilnic dimineaţa şi seara, o ceaşcă de apă caldă cu două linguri de miere şi o linguriţă de scorţişoară pudră. Dacă este luată în mod regulat, chiar şi bolile cele mai cronice pot fi vindecate. Într-un studiu recent făcut la Universitatea din Copenhaga, s-a descoperit că atunci când doctorii au tratat pacienţii cu o mixtură de o lingură cu miere şi o jumatate de linguriţă cu scorţişoară pudră, înainte de micul dejun, după o săptămână, din 200 de pacienţi trataţi, 73 dintre ei au fost total vindecaţi de diferite dureri, şi în decursul unei luni, toţi pacienţii cu o mobilitate limitată, au început să se mişte fără probleme.

Infecţie la vezica urinară

Două linguri de scorţişoară pudră şi o linguriţă cu miere într-un pahar cu apă calduţă ...şi bineînţeles băută. Distruge microbii din vezică.

Durere de dinţi

O pastă făcută dintr-o linguriţă de scorţişoară şi 5 linguri de miere şe aplică pe dinţii care dor. Poate fi repetată operaţia de 3 ori pe zi...şi poate elimina odată cu durerea de dinţi şi durerile produse de sinuzită.

Influenza

Un om de ştiinţă din Spania a declarat că mierea conţine un element natural care omoară microbii influenzei şi salvează astfel pacienţii.

Longevitate

Ceaiul făcut cu miere şi scorţişoară, luat în mod regulat îndepărtează unele ravagii ale vârstei. Se iau 4 linguri de miere şi o lingură de scorţişoară pudră şi trei ceşti de apă, se fierbe compoziţia ca un ceai. Se bea 1/4 de ceaşcă de 3 sau 4 ori pe zi. Păstrează tenul fin, şi lungeşte viaţa...

Cură de slăbire

Zilnic, dimineaţa, cu jumătate de oră înainte de micul dejun, pe stomacul gol şi seara înainte de culcare, se bea miere şi scorţişoară pudră fiartă în apă. Dacă este luată regulat, reduce greutatea şi celei mai obeze persoane. De asemenea această băutură consumată în mod regulat, nu lasă CELULELE DE GRĂSIME SĂ SE MAI ACUMULEZE (WOW), chiar dacă aceea persoană continuă să mănânce o dietă bogată în calorii.

Cancer

Studii recente în Japonia şi Australia au arătat că, cancerul avansat la stomac şi la oase a fost vindecat cu succes. Pacienţii suferind de acest fel de cancer să ia zilnic o lingură de miere şi o linguriţă de scorţişoară pentru o lună de zile de trei ori pe zi.