Cojile de fructe (pere, gutui, mere, etc) se taie în bucaţi mici.
Într-un vas bine smălţuit se pun 800 ml apă fierbinte şi cojile de fructe până la nivelul superior al apei.
După ce s-a răcit se răstoarnă într-un borcan de sticlă care se acoperă şi se lasă să fermenteze timp de 8 - 10 zile, la un loc călduţ.
După acest timp se strecoară. Lichidul obţinut se pune din nou în borcanul de sticlă la care se mai adaugă 20 g drojdie de bere şi o felie de pâine neagră prăjită (50 g).
Borcanul se acoperă din nou şi se lasă încă două săptămâni la un loc călduţ.
Când compoziţia s-a limpezit, se strecoară cu atenţie, printr-un tifon curat, se toarnă cu ajutorul unei pâlnii în sticle, se astupă cu un dop de plută şi se păstrează la un loc rece până se consumă.
ce cantitate de coji trebuie?
RăspundețiȘtergerePana vor ocupa intreg volumul de apa, fara a iesi deasupra.
RăspundețiȘtergere